Chefscoaching

cropped-businesswoman_medium_dusanzidar_banner.jpg

Bild: Genrebild på chefscoaching

Uppdaterad intervju.

Chefsbloggen intervjuar Hélène Stolt, leg. psykoterapeut och socionom. Hélène har jobbat med att coacha chefer sedan 1999.

Hej Hélène. Kan du berätta lite om hur det är att jobba som chef idag och om det har skett några förändringar i chefsrollen över tid?

– Att vara chef i dagens snabba samhälle i ständig förändring ställer högre krav på chefen än det gjorde för 20 år sedan. Jag tycker mig ha sett att chefernas situation har blivit allt mer stressad. Kraven på att leverera resultat är högre idag samtidigt som kraven från personalen är höga, säger Hélène.

– Genom samtal med många chefer under många års tid har jag fått en bild av att många chefer har svårt med balansen mellan jobbet och fritiden. För att utvecklas som chef behöver man verktyg som är lätta att använda. Ett verktyg kan vara att få ”bolla” sin situation med någon utomstående, till exempel genom chefscoaching, menar Hélène. – Det kan vara till stor hjälp för chefen att kunna utveckla sin roll som chef och att snabbare kunna nå sina mål. Jag skulle kunna säga att det kan vara som en personlig fallskärm till ett framgångsrikare ledarskap, fortsätter Hélène.

Just nu pågår en pandemi på grund av Corona-viruset. Om du ska genomföra coaching-samtal under pågående pandemi. Hur fungerar det?

– Vi ser till att rengöra lokalen flera gånger per dag. Sedan placerar vi oss så att vi kan hålla distans till varandra. Det går också att genomföra samtalen per telefon om kunden inte vill komma till våra lokaler, avslutar Hélène Stolt.

Fakta:

Hélène Stolt är vd för Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB. Hon erbjuder kvalificerad chefscoaching till chefer och anställda i ledande befattning. Hon har verksamhet i Västerås och på flera andra orter i landet.

Länk:

www.ledarskapsutvekling.eu

Detta inlägg publicerades i coaching, corona och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s