Nya skärpta restriktioner för att förhindra smitta av Covid-19

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

Från och med den 14 december 2020 gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Det gäller också vid firande av högtider.

De nya föreskrifterna och allmänna råden är bland annat: Umgås bara i en mindre krets. Träffa personer i riskgrupper på ett säkert sätt. Håll traditioner under smittsäkra former. Res säkert. Undvik trängsel i jul- och mellandagshandeln.

De gamla råden gäller så klart fortfarande: Stanna hemma om du är sjuk. Håll avstånd. Undvik större sociala sammanhang. Tvätta händerna ofta. Hosta och nys i armvecket. Undvik att röra ögon, näsa och mun. Arbeta hemma om du kan.

Läs mera på Folhälsomyndighetens webbplats.

Känner du oro under Corona-pandemin? Har du behov av att prata med någon om din situation? Då kan du kontakta leg. psykoterapeut Hélène Stolt. Samtal kan ske på distans via telefon om du önskar. Samtal kan göra att du lättare kan hantera krisen och komma starkare tillbaka när Corona-pandemin har ebbat ut.

Privatpersoner

Arbetsgivare

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s