Kan man vila sig frisk från utbrändhet?

Foto av Pixabay pu00e5 Pexels.com

”Sjukskrivningarna för psykisk ohälsa har ökat kraftigt under 2010-talet och var innan pandemin den vanligaste anledningen till sjukpenning.

Tanken är att en sjukskrivning ska göra det lättare att gå tillbaka till arbete – men inte sällan blir resultatet att människor sitter hemma längre än vad de mår bra av.

Det finns en myt om att man kan vila sig frisk från såväl värk som utmattning, depression och ångest. Föreställningen har motbevisats gång på gång, bland annat av en dansk studie från 2013 som undersökte hur olika typer av behandling påverkade återgång till jobb.”

Om detta skriver Kajsa Dovstad, läkare och välfärdsansvarig Timbro i en debattartikel i Arbetet, 2021-09-24.

Vidare skriver Kajsa Dovstad: – För det krävs förstås en mer effektiv rehabilitering. Sjukskrivning måste i högre grad kopplas till aktiv behandling och i mindre grad vara en semi-permanent försörjningslösning.

En studie av forskarna Anna-Carin Fagerlind Ståhl och Cristian Ståhl vid Linköpingsuniversitet, som Essens nr 1/2018 skriver om, framgår att höga krav på jobbet kan vara en bidragande orsak till utbrändhet. Forskarna jämförde den grupp som svarat att de hade stort handlingsutrymme och gott stöd av chefer, med den grupp som svarat att de inte hade det alls. – Det spelade ingen som helst roll vilken grupp man tillhörde. Höga krav i arbetet är en risk för att drabbas av symptom på utmattning oavsett, säger Anna-Carin Fagerlind Ståhl till Essens.

Hélène Stolt, leg. psykoterapeut och socionom, säger till Chefsbloggen: – Det här är egentligen inga nyheter för mig, men det är bra att ny forskning för upp ämnet i debatten. Hélène fortsätter: – Jag har under många år jobbat med anställda som är eller riskerar bli utbrända, men också med chefer som kan uppleva samma sak. – För att undvika utbrändhet är förmågan till återhämtning avgörande. Kan man återhämta sig är risken för att utbrändhet väldigt liten, fortsätter Hélène Stolt.

Hélène fortsätter: – Det är viktigt återhämtning om man är eller riskerar utbrändhet. Det bästa är att arbeta förebyggande men ibland kan det ha gått så långt att en sjukskriving behövs i början, men detta är ingen varaktigt lösning, fortsätter Hélène. – Om den anställde är sjukskriven behöver arbetsgivaren parallellt verka tillsammans med den anställde vilka aktiviteter denne behöver för att succesivt ska kunna återgå i arbete. Detta behöver givetvis göras i samråd med den anställde, behandlande läkare och Försäkringskassan, säger Hélène. – Till en början kanske den anställde bara orkar med att besöka arbetsplatsen. Ibland kanske den anställde behöver arbetsträna innan återgång. Fritidsaktiviteter kan också vara bra för den anställde i vissa fall. Dessa behöver inte vara så komplicerade utan kan ibland bara handla om att göra regelbundna promenader, fortsätter Hélène.

”Behandlingen bygger på metoder som är väl beprövade och evidensbaserade”

Ibland kan den anställde behöva stöd i form av kbt eller psykoterapi. Behandlingen bygger på metoder som är väl beprövade och evidensbaserade. Behandlingen ska vara upplagd och planerad i förväg med tydliga ramar. Psykoterapi omfattas av sekretess och tystnadsplikt, fortsätter Hélène Stolt. Ibland kan också chefen behöva stöd i form av coaching för att lättare kunna ge stöd till sin personal, avslutar Hélène Stolt.

Helene Stolt Psykoterapi och Ledarskap AB

Detta inlägg publicerades i Hälsa och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s