Känner du dig osäker när restriktionerna upphör?

Folkhälsomyndighetens förskrifter, råd och rekommendationer riktade mot verksamheter tas bort den 29:e september. Uppmaningen att vaccinera sig och att stanna hemma och testa sig vid symtom på covid-19 finns kvar. Fortsatt gäller också åtgärderna mot smittspridning inom vård- och omsorg.

Corona-pandemin (Covid-19) har nu pågått i mer än 1,5 år. Pandemin har medfört många dödsfall. Från och med idag den 29 september 2021 har Folkhälsomyndigheten tagit bort de flesta förskrifter, råd och rekommendationer. Många känner sig fortfarande oroliga över att smittas. Många som har jobbat hemifrån ska nu åter tillbaka till sina arbetsplatser. Detta kan innebära stora förändringar för många. Många känner sig också oroliga inför återgången till arbetsplatsen.

Risken för att smittas upphör inte på grund av lättade restriktioner. Det är därför viktigt att följa fortsatta rekomendationer från Folkhälsomyndigheter. Enligt Folkhälsomyndigheten är det viktigaste att vaccinera sig. För de som är ovaccinerade rekommenderar Folkhälsomyndigheten bland annat att fortsatt hålla avstånd till andra människor och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre. För alla, vaccinerade och ovaccinerade, gäller att stanna vid symtom på covid-19.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Om du som privatperson eller anställd känner dig orolig kring covid-19 kan vi erbjuda handledning eller psykoterapi kring din situation. För chefer som behöver stöd kring anställda som ska börja återgå till arbetsplatsen kan vi erbjuda chefcoaching. Kontakta oss för mer information.

Hélène Stolt Psykoterapi & Ledarskap AB

Detta inlägg publicerades i corona och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s