Snart är det vintertid igen

End_CEST.svg

Foto: Wikimedia Common

Natten mellan lördag 29 oktober 2022 och söndag den 30 oktober 2022 är det dags för vintertid, eller normaltid som faktiskt heter. Då ska du ställa tillbaka klockan en timme. Klockan 03:00 den 30 oktober 2022 ska du ställa tillbaka klockan till 02:00. Detta gör att du får sova en timme längre på söndag.

De flesta mobiltelefoner, surfplattor och datorer ställer om sig automatiskt. Däremot måste du själv ställa om klockor som inte är uppkopplade mot Internet eller GPS och inställda på att ställa om sig själv. Om du vaknar på söndagsmorgonen och är osäker på hur mycket klockan är kan du ringa till Fröken Ur på telefon 90 510 för att få den korrekta tiden eller gå in på sajten Fröken ur.

Forskning visar att hälsan påverkas hos många såväl när vi ställer om till sommartid som när vi ställer om till vintertid. Många tycker att det är bra med sommartid medan andra tycker att det är bra med vintertid. Många forskare har noterat rubbningar i sömnen hos ett stort antal individer i samband med tidsomställningarna. Det finns också många forskare som anser att vi borde ha samma tid året om.

EU-parlamentet har tidigare bestämt att den gemensamma omställningen av tiden ska upphöra. På grund av Corona-pandemin fattades däremot inget definitivt beslut om detta. Vi får därför se om och när omställningen av våra klockor upphör.

Hélène Stolt, leg. psykoterapeut och socionom, har träffat många patienter som lider av omställningen av klockorna. – Patienter som drabbas av svåra sömnstörningar kan behöva söka upp sin vårdcentral för att få eventuell behandling. I svåra fall kan psykoterapi vara till hjälp för vissa patienter.

Psykoterapimottagningen kan ta emot Coronaanpassade besök. Vi kan också genomföra psykoterapi via telefon om så önskas.

Wikipedia

Fröken ur

Hélène Stolt Psykoterapimottagning

Annons
Detta inlägg publicerades i Hälsa och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s